groepsfoto

Excursie naar CPO projecten

Zaterdag 24 november zijn de deelnemers aan het project CPO Sluiseiland op excursie geweest onder leiding van projectbureau Urbannerdam. Als eerste is er een bezoek gebracht aan het Kashuis op het Veemarktterrein in Utrecht. Hier is de groep ontvangen door bewoner en voormalig VvO voorzitter Mathijs Ransijn die de groep informeerde over het proces van hun CPO project. Na het bezoek is de groep nog door de wijk gelopen om inspiratie op te doen.

 

Hierna is de excursie verder gegaan naar Amsterdam waar vervolgens een bezoek is gebracht aan Steigereiland waar de heren Oscar Vos en Thomas Dieben van architectenbureau KRFT zich bij de groep voegden.

 

 

Op Steigereiland heeft de groep het project Open IJnde bezocht met gemeenschappelijke voorzieningen zoals o.a. een 80 meter lang terras.

 

Op Zeeburgereiland is de groep ontvangen door de heer Hein de Natris die als toekomstig bewoner en voormalig VvO voorzitter vol enthousiasme vertelde over het project en zijn woning/appartement met uitzicht op het IJ. Vervolgens ging de reis verder naar de Oude Modeschool aan de Zeeburgerdijk waar Thomas met gepaste trots zijn project en woning toonde. Een project waar oude elementen met nieuwbouw zijn gecombineerd.

 

 

Daarna heeft de groep nog een project mogen bekijken aan de Monnikskapstraat waar KRFT de architect was. En als afsluiting een bezoek aan het project Lamp, eveneens een project van KRFT, met o.a. de woning van Oscar waardoor er ook de mogelijkheid was om binnen te kijken en inspiratie op te doen met betrekking tot de indeling van de woning.

 

 

 

 

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.